Blog

Grounding, wat is dat nou helemaal?

Je zal wel denken, wat voor een wazige nieuwe trend is dit nou weer?

Nou zo wazig en nieuw is het helemaal niet, denk maar eens terug aan de tijd dat wij op onze blote voeten de wereld over liepen. Dit hebben we duizenden jaren meer gedaan dan rondlopen in schoeisel. Voel jij je vaak gestrest? Dan is grounding echt iets voor jou. In contact met de aarde en in contact met jezelf.

 

Op blote voeten lopen doe ikzelf met grote regelmaat. In contact met moeder aarde. Het helpt me bijvoorbeeld wanneer ik hoog in mijn energie zit om weer rustig te worden. Een klein rondje door de buurt of wijk wandelen is dan een mooi middel om in te zetten. Tja je wordt een keer raar aangekeken maar wat maakt het uit.

 

Maar het doet meer, het reguleert je stress niveau, je verbindt je met de aarde en daardoor ook met jezelf. Je bent je bewust van je stappen, zeker wanneer je net begint met op blote voeten te lopen. Je kunt het dus meteen gebruiken als meditatie momentje op de dag, sterker nog het liefst twee keer per dag. In de ochtend en avond een klein rondje werkt zo goed.

 

En het is meer dan alleen op blote voeten rondwandelen, probeer het maar eens. Je merkt dat je met meer focus loopt, zeker als dit nieuw voor je is. Je voelt elke oneffenheid onder je voeten, je ogen zijn gefocust op de grond.

grounding aarding aarden

De voordeling van earthing/grounding op een rijtje:

-Het vermindert stress

-Verhoogt je energie

-Verbetert je slaap

-Verlicht spanning op je spieren

-Ontstekingsremmend
-Verlicht pijn

 

Je voetzool heeft op elke vierkante centimeter 200 zenuwuiteinde zitten, meer dan op welke plek van je lichaam dan ook. De voet is dus een belangrijke schakel tussen je lichaam en de aarde. Bij dieren is dit net zo.

Buiten aarden kan je het beste doen op (het liefst nat) gras, zand, tegels, beton of stenen. Wat niet werkt is op hout, asfalt, rubber, geverfde oppervlakte, of vinyl en kunststof. Wil ook binnen aarden dan heb je speciale matten of lakens.

 

Wat ook leuk is om te doen is een blote voeten pad lopen. Zo heb je in een wandeling verschillende ondergronden die je ervaart.
Wil jij nou meer weten of is je interesse gewekt dan heb ik hier nog een filmtip voor je.

https://www.earthingmovie.com/