Klankschalen

Tijdens deze ontspanningsbehandeling worden de klankschalen naast en op je lichaam geplaatst en ritmisch aangeslagen. Door het aanslaan ontstaan er mooie klanken, maar belangrijker nog zijn de trillingen die je ervaart. De klankschaal werkt diep door in je lichaam. Je lichaam bestaat voor meer dan 70% uit water. Stel je voor dat je een steentje in het water gooit. Dit veroorzaakt golving op het hele wateroppervlak. De trilling van een klankschaal werkt op eenzelfde manier en veroorzaakt een positief effect op organen, weefsel en het mentale welzijn.

Klankschalen behandeling

De behandeling duurt 1 uur, maar we plannen 1,5 uur in.

Bij aanvang leg ik uit hoe de behandeling gaat verlopen. Vervolgens mag je op de behandeltafel plaats nemen en krijg je tijdens de behandeling klankschalen op de lichaam geplaatst. De klankschalen worden aangeslagen en jij mag gaan genieten van wat je voelt en ervaart. Na afloop krijg je de tijd om weer te aarden. Je krijgt een lekker kopje thee en je mag je ervaring delen als jij dat wilt.

Wil jij een diepe ontspanning ervaren?
Wil jij lichamelijk en geestelijke blokkades oplossen?
Stress verminderen?

Dan is een klankschalen behandeling echt iets voor jou.

Helaas gelden er een aantal contra indicaties voor een klankschalen behandeling:

– Trombose
– Epilepsie
– Hartproblemen zoals een hartritmestoornis en/of een pacemaker

– Zwangerschap
– Kortgeleden geopereerd
– In behandeling voor kanker

 

Heb je een indicatie voor een psychose of schizofrenie, of last van (één van de) bovenstaande klachten? Dan kun je helaas geen klankschalen behandeling ondergaan.

Wil je ook even helemaal tot rust komen met een klankschalen behandeling, of heb je vragen?

Klankreis

Tijdens een klankreis word je ondergedompeld in de klanken van klankschalen, klankbuizen, ocean drum en chimes. Elk instrument heeft een andere klank en dus heeft het een andere uitwerking op je lichaam en geest. Ook zal er een geleide meditatie gegeven worden.

Gedurende een klankreis hoef je niets anders te doen dan te liggen op een matje en jezelf te ontspannen. Je geeft je over aan wat je hoort en voelt.
De klankreis wordt in kleine groepen gegeven (maximaal 7 deelnemers; maar gezien de corona-maatregelen nu maar maximaal 3) en duurt ongeveer anderhalf uur.

Na de klankreis drinken we gezamenlijk een kopje thee en mag je als je wil je ervaring delen. Tijdens een klankbehandeling is het fijn om gemakkelijke kleding te dragen.

Tijdens de klankreis worden er geen schalen op het lichaam geplaatst. Wil je dit graag ervaren dan kan je beter een klankschaal behandeling boeken. 

Ook is het mogelijk om een individuele klankreis te boeken. De kosten bedragen dan €60. Je krijgt dan de volledige aandacht. De behandeling duurt 1 uur, we plannen 1,5 uur in.

Wat neem jij mee?

– Een matje
– Deken

– Kussen
– Warme sokken (optioneel)

Helaas gelden er een aantal contra indicaties voor een klankbad:

– Epilepsie

Heb je een indicatie voor een psychose of schizofrenie? Dan kun je helaas geen klankbad ervaren.

Wist je dat je mij ook in kan huren om bijvoorbeeld een klankbad te geven voor jou en je vriendinnen?
Wil je meer weten of een afspraak maken?

Tarieven

Klankschaalbehandeling

Klankschalen

€60

per sessie
Klankschaal

Klankreis (groepssessie)

€15

per persoon
(minimaal 3 personen)