Klankschalen

Tijdens deze ontspanningsbehandeling worden de klankschalen naast en op je lichaam geplaatst en ritmisch aangeslagen. Door het aanslaan ontstaan er mooie klanken, maar belangrijker nog zijn de trillingen die je ervaart. De klankschaal werkt diep door in je lichaam. Je lichaam bestaat voor meer dan 70% uit water. Stel je voor dat je een steentje in het water gooit. Dit veroorzaakt golving op het hele wateroppervlak. De trilling van een klankschaal werkt op eenzelfde manier en veroorzaakt een positief effect op organen, weefsel en het mentale welzijn.

Klankschalen behandeling

De behandeling duurt 1 uur, maar we plannen 1,5 uur in.

Bij aanvang leg ik uit hoe de behandeling gaat verlopen. Vervolgens mag je op de behandeltafel plaats nemen en krijg je tijdens de behandeling klankschalen op je lichaam geplaatst. De klankschalen worden aangeslagen en jij mag gaan genieten van wat je voelt en ervaart. Na afloop krijg je de tijd om weer te aarden. Je krijgt een lekker kopje thee en je mag je ervaring delen als jij dat wilt.

Wil jij een diepe ontspanning ervaren?
Wil jij lichamelijk en geestelijke blokkades oplossen?
Stress verminderen?

Dan is een klankschalen behandeling echt iets voor jou.

Helaas gelden er een aantal contra indicaties voor een klankschalen behandeling:

– Trombose
– Epilepsie
– Hartproblemen zoals een hartritmestoornis en/of een pacemaker

– Zwangerschap
– Kortgeleden geopereerd
– In behandeling voor kanker

 

Heb je een indicatie voor een psychose of schizofrenie, of last van (één van de) bovenstaande klachten? Dan kun je helaas geen klankschalen behandeling ondergaan.

Wil je ook even helemaal tot rust komen met een klankschalen behandeling, of heb je vragen?

Klankbad

Tijdens een klankbad word je ondergedompeld in de klanken van klankschalen, klankbuizen, ocean drum en chimes. Elk instrument heeft een andere klank en dus heeft het een andere uitwerking op je lichaam en geest. Ook zal er een geleide meditatie gegeven worden. Gedurende een klankbad hoef je niets anders te doen dan te liggen op een matje en jezelf te ontspannen. Je geeft je over aan wat je hoort en voelt.

Een klankbad wordt in kleine groepen gegeven (maximaal 4 deelnemers) en duurt ongeveer anderhalf uur.

Na het klankbad drinken we gezamenlijk een kopje thee en mag je als je wil je ervaring delen. Tijdens een klankbehandeling is het fijn om gemakkelijke kleding te dragen. Wil jij graag deelnemen? Kijk dan even hier.

Tijdens de klankbad worden er geen schalen op het lichaam geplaatst. Wil je dit graag ervaren dan kan je beter een klankschaal behandeling boeken. 

Ook is het mogelijk om een individuele klankreis te boeken. De kosten bedragen dan €60. Je krijgt dan de volledige aandacht. De behandeling duurt 1 uur, we plannen 1,5 uur in.

Wat neem jij mee?

– Kussen
– Warme sokken (optioneel)

Helaas gelden er een aantal contra indicaties voor een klankbad:

– Epilepsie

Heb je een indicatie voor een psychose of schizofrenie? Dan kun je helaas geen klankbad ervaren.

Wist je dat je mij ook in kan huren om bijvoorbeeld een klankbad te geven voor jou en je vriendinnen?
Wil je meer weten of een afspraak maken?

Chakrabehandeling

Een intensieve massage waarmee alle chakra’s aangegaan worden.

Tijdens deze behandeling lig jij met je kleren aan op de behandeltafel. Anders dan bij de “gewone” klankschalen behandeling, is dit een actievere behandeling. We gaan elk chakra af en daarbij wordt er gebruik gemaakt van verschillende instrumenten in combinatie met het uitspreken van affirmaties.

Affirmaties zijn krachtige woorden met een positieve inslag. Voor elk chakra is er een en deze spreken we tijdens de behandeling ook uit. Na afloop krijg je deze affirmaties ook mee naar huis zodat je deze nog dagelijks kan herhalen om de behandeling extra kracht bij te zetten.

Welke instrumenten?

Zoals bij elke klankbehandeling maak ik gebruik van mijn klankschalen. Bij elke chakra maak ik gebruik van een andere klank die goed past bij het te behandeling chakra. Voor je kruin zijn dit bijvoorbeeld de klankbuizen en voor je buik maak ik gebruik van een klankschaal en een gong. Deze behandeling is afwisselend en zorgt ervoor dat de energie weer mag stromen in jouw chakra’s.

Voor wie?

Ben jij al vaker in aanraking geweest met chakra’s dan is deze behandeling uitermate geschikt voor jou. Je bent bewust en al verder in je proces van zelfontwikkeling. Wellicht loop jij ergens tegenaan en kan ik je helpen om dit te doorbreken met behulp van de chakra behandeling.

Voor wie niet?

Ben jij zwanger, heb jij ernstige psychische aandoeningen, trombose, epilepsie, hartaandoeningen (pacemaker), kortgeleden geopereerd of ben je in behandeling voor kanker dan is deze behandeling NIET geschikt voor jou.

Wil jij wel mee maken wat een klankbehandeling voor jou kan doen dan is misschien een klankbad iets voor jou. Neem even contact op als je hier vragen over hebt.

Tarieven

Klankschaal

Klankbad (groepssessie)

€15

per persoon
(minimaal 3 personen)
Klankschaalbehandeling

Chakra sessie

€60

per sessie
Klankschaalbehandeling

Klankschalen

€60

per sessie