Klankschalen

Tijdens deze ontspanningsbehandeling worden de klankschalen naast en op je lichaam geplaatst en ritmisch aangeslagen. Door het aanslaan ontstaan er mooie klanken, maar belangrijker nog zijn de trillingen die je ervaart. De klankschaal werkt diep door in je lichaam. Je lichaam bestaat voor meer dan 70% uit water. Stel je voor dat je een steentje in het water gooit. Dit veroorzaakt golving op het hele wateroppervlak. De trilling van een klankschaal werkt op eenzelfde manier en veroorzaakt een positief effect op organen, weefsel en het mentale welzijn.

Klankmassage

De massage duurt een uur, om helemaal te kunnen ontspannen plannen we anderhalf uur in. Voor aanvang leg ik uit hoe de behandeling eruit ziet en vraag ik of er iets is dat op dit moment de aandacht vraagt of dat je een intentie hebt voor de massage. Intuïtief geef ik je de massage, dat wil ook zeggen dat geen twee keer hetzelfde is. Ik stem me volledig af op jou. De klankschalen worden op verschillende plekken op je lichaam geplaatst en zachtjes aangeslagen.

Denk maar eens aan een steentje die je in het water gooit en rimpels veroorzaakt, zo werkt dat hetzelfde met een schaal die op je lichaam aangeslagen wordt en jij mag daar heerlijk van genieten. Wanneer de massage klaar is mag je in alle rust weer aankomen in het nu onder het genot van een theetje en als het voor jou prettig voelt dan mag je je ervaring delen. Trek tijdens een massage makkelijk zittende kleding aan zonder grote knopen, ritsen of gespen. 

Wil jij:

– diepe ontspanning ervaren?
– Lichamelijk en geestelijke blokkades oplossen?
– Stress verminderen?

Kortom, dan is een klankmassage echt iets voor jou

Helaas gelden er een aantal contra indicaties voor een klankschaal massage:

– Trombose
– Epilepsie
– Hartproblemen zoals een hartritmestoornis en/of een pacemaker

– Zwangerschap
– Kortgeleden geopereerd
– In behandeling voor kanker

 

Heb je een indicatie voor een psychose of schizofrenie, of last van (één van de) bovenstaande klachten? Dan kun je helaas geen klankschalen behandeling ondergaan.

Wil je ook even helemaal tot rust komen met een klankschalen massage, of heb je vragen?

Klankbad

Een klankbad is alsof je je laat onderdompelen in een bad van geluid. Door gebruik te maken van verschillende instrumenten begeleid ik je als het ware door deze reis. In wezen is een klankbad een waar cadeautje aan jezelf of een ander. Elk instrument heeft weer een andere klank en daardoor een andere uitwerking op lichaam en geest. Ook tijdens een klankbad werk ik intuïtief waardoor geen klankbad hetzelfde is. 

Tijdens een klankbad ook wel soundhealing genoemd hoef jij niets anders te doen dan te liggen op een matrasje en te ervaren wat de aandacht van je vraagt. Je mag je helemaal overgeven aan dat wat je hoort, voelt en ruikt.Een klankbad wordt in kleine groepjes gegeven van maximaal 5 personen. Hierdoor ontstaat een intieme sfeer die bijdraagt aan een ontspannen avond. Liever een één op één klankbad ervaren? Dan kan je een soundhealing voor jij alleen boeken. Het tarief bedraagt dan hetzelfde als een individuele sessie.

Na het klankbad drinken we gezamenlijk een kopje thee en mag je als je wil je ervaring delen. Gedurende een klankmassage is het fijn om gemakkelijke kleding te dragen. Wil jij graag deelnemen? Kijk dan even hier.

Tijdens de klankbad worden er geen schalen op het lichaam geplaatst. Wil je dit graag ervaren dan kan je beter een klankmassage of klankschalen chakra massage boeken. 

Wat neem jij mee?

– Kussen
– Warme sokken (optioneel)

Helaas gelden er een aantal contra indicaties voor een klankbad:

– Epilepsie

Heb je een indicatie voor een psychose of schizofrenie? Dan kun je helaas geen klankbad ervaren.

Wist je dat je mij ook in kan huren om bijvoorbeeld een klankbad te geven voor jou en je vriendinnen?
Wil je meer weten of een afspraak inplannen?

Chakra massage

Een intensieve massage waarmee alle chakra’s aangegaan worden.

Anders dan bij de “gewone” klankschalen massage is dit een “actievere” behandeling.  Dit houdt in dat jij affirmaties mag herhalen op het specifieke chakra punt. Voor elk chakra worden verschillende schalen ingezet.

Affirmaties zijn krachtige woorden met een positieve inslag. Voor elk chakra is er een en deze spreken we tijdens de behandeling ook uit. Na afloop krijg je deze affirmaties ook mee naar huis zodat je deze nog dagelijks kan herhalen om de behandeling extra kracht bij te zetten. Wil jij meer weten over affirmaties klik dan even hier

Welke instrumenten?

Zoals bij elke klankbehandeling maak ik gebruik van mijn klankschalen. Bij elke chakra maak ik gebruik van een andere klank die goed past bij het te behandelen chakra. Voor je kruin zijn dit bijvoorbeeld de klankbuizen en voor je hart maak ik gebruik van een klankschaal en een chime (windgong). Deze behandeling is afwisselend en zorgt ervoor dat de energie weer mag stromen in jouw chakra’s.

Voor wie?

Ben jij al vaker in aanraking geweest met chakra’s dan is deze massage uitermate geschikt voor jou. Je bent bewust en al verder in je proces van zelfontwikkeling. Wellicht loop jij ergens tegenaan en kan ik je helpen om dit te doorbreken met behulp van de chakra behandeling.

Voor wie niet?

Ben jij zwanger, heb jij ernstige psychische aandoeningen, trombose, epilepsie, hartaandoeningen (pacemaker), kortgeleden geopereerd of ben je in behandeling voor kanker dan is deze behandeling NIET geschikt voor jou.

Wil jij wel mee maken wat een klankbehandeling voor jou kan doen dan is misschien een klankbad iets voor jou. Neem even contact op als je hier vragen over hebt.

Benieuwd geworden?
Wil je meer weten of een afspraak maken?

Tarieven

Klankschaal klankschalen klankhealing

Klankbad (groepssessie)

€20

per persoon
(minimaal 3 personen)
Klankschaalbehandeling klankschalen klankhealing

Chakra sessie

€75

per sessie
Klankschaalbehandeling klankschalen klankhealing

Klank massage

€75

per sessie